Алайнерите са  съвременен начин за подреждане на зъбите, като коригират леко и средно тежки ортодонтски случаи.

Алайнерите представляват комплект от невидими , подвижни естетични апарати , които се носят върху зъбите за определен период от време в зависимост от тежестта на клиничния случай .

Сред предимствата на алайнерите са лесното почистване, липсата на метални елементи, те са снемаеми и удобни за носене от пациентите.

Уникална характеристика на клиничния протокол на алайнерите е възможността за изработването на мотивационни модели с прозрачни ретайнери . Те представляват пластмасови модели на зъбите на пациента , подредени по начин , по който се очаква да изглеждат след провеждане на лечението.

Лечението с алайнери започва след снемане на анамнеза, поставяне на предварителна диагноза и санация на съзъбието . Снемат се отпечатъци от горна и долна челюст и се изпращат в лаборатория заедно с направени рентгенови снимки и фотоснимки , където се прави виртуален ортодонтски анализ и се изработват алайнерите. На този етап пациентът получава информация колко стъпки са нужни за провеждане на лечението , т.е. колко комплекта алайнери ще носи и за какъв период от време , съответно и каква ще бъде стойността на лечението. Всяка лечебна стъпка при клиничния протокол включва изработването на три броя алайенри с различна дебелина. Действието на всяка стъпка продължава от 3 до 4 седмици.

На пациента се дават указания за поддържане на орална хигиена и хигиена на шините и се насрочват следващите посещения. Лечението завършва с ретенция , която може да бъде проведена със снемаем или неснемаем ретайнер и се назначават контролни прегледи на 6 месеца.

Ако мечтаете за перфектно подредена усмивка , направете първата стъпка като запазите час за консултация.

 

 

 

Ортодонтско лечение с невидими, снемаеми, удобни за пациента шини

Title Text

Ортодонтско лечение с брекети съгласно принципите на Дисциплината "Алекзандър".

Лечение с брекети

Избелване на зъби с избелващ агент, предназначен за прилагане в клинични условия.

Избелване на зъби

Почистване на зъбен камък, отстраняване на оцветявания, полиране на зъбите

Орална хигиена

Директно композитно коригиране на зъбите и разстоянията между тях

Title Text

Протезиране с коронки , с мостове, със снемаеми протезни конструкции

Лечение с брекети

Лечение на кариеси, пулпити, периодонтити, гангрени и фрактурирани зъби

Избелване на зъби

Лечение на нощното скърцане със зъби чрез назъбни шини и ботокс

Title Text