В  медико - денталет кабинет "РиноДент" екип сертифицирани лекари извършват поставяне на дермални филъри.

Дермалните филъри съдържат хиалуронова киселина и са приложими при :

• Оформяне на контура и придаване на обем на устните

• Запълване на назолабиални бръчки

• Запълване на марионетни линии и радиерни бръчки над горната устна

• Оформяне на брадичка и скули

• Оформяне на нос

Процедурата се провежда след предварително обезболяване с лидокаинов крем. С тънка игра продуктът  се инжектира в кожата с подходяща техника, в зависимост от третираната зона.

Първите няколко часа след процедурата се избягва поставянето на козметика и грим за лице. Препоръчително е да се увеличи дневния прием на вода първата седмица след процедурата.

Трайността на поставения дермален филър е в пряка зависимост от качествата на поставения филър, както и от ензима хиалуронидаза, който разгражда хиалуроновата киселина, което е строго индивидуално.

Нежелани реакции след процедурата могат да бъдат зачервяване, оток, синини. Подобни рекации са леки и изчезват до няколко дни след процедурата. 

Разграждане на дермален филър с хиалуронидаза

Хиалуронидазата е ензимът, отоговорен за разграждането на хиалуроновата киселина. Той може да се инжектира в дадена област и да разгради поставен преди това хиалуронов филър. Показания за приложението му има при прекомерно поставяне на хиалуронов филър в дадена зона, при образуване на възелчета и наличие на асиметрия след поставен хиалуронов филър, по желание на пациента при неудовлетвореност след поставен филър. Броят посещение за инжектиране на хиалуронидаза могат да варират в зависимост от количеството филър , което трябва да се разгради. Ефектът след инжектиране на хиалуронидаза е още в първите няколко дни . За поставяне на нов филър в областта , където е прилагана хиалуронидаза е необходимо да се изчакат поне 2-3 седмици.