Какво представлява лифтингът с мезоконци?

Мезоконците са биоразградими, биосъвместими инертни материали, чрез които може да се постигне неоперативно повдигане на отпусната кожа и триизмерно моделиране и контуриране на лицето. Около 180-240 дни след поставянето им , те се разграждат напълно.

Процедурата може да се комбинира и с други естетични манипулации като поставяне на дермални филъри, мезотерапия, поставяне на ботокс. След предварителна консултация се определят зоните, в които ще се поставят мезоконците и съответно необходимия брой и вид конци. Преди процедурата се почиства кожата на лицето и се поставя обезболяващ лидокаинов крем .

Въвеждането на мезоконеца е посредством специално изработена игла-водач. Освен , че повдигат тъканите механично, при разграждането си мезоконците активират процесите на образуване на колаген, както и се стимулира кръвообращението. Първите часове след манипулация е желателно да се избягва поставянето на козметика и грим ,а в следващите дни – излагането на слънце или посещаването на солариум. След манипулацията могат да се наблюдават слаб оток, зачервяване и синини, които отшумяват няколко дни след процедурата.

Видовете конци, които се използват биват: линейни, спирални, зъбчати. В зависимост от състоянието на кожата се определя видът и броят на мезоконците.