Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията  е високоефектива процедура, чрез която се постига подхранване и подмладяване на кожата , намаляване на бръчките, анти-ейдж ефект и хидратация на кожата на лицето.

Мезотерапията за лице е естетична манипулация, при която чрез многократни убождания в епидермиса и дермата се вкарват „коктейли“ от витамини, минерали, аминокиселини, колаген, хиалуронова киселина и други субстанции. Предимствата на мезотерапията са : подобрява  кръвообращението, засилва  обмяната на веществата, стимулиране  производството на колаген и еластин. Процедурата е подходяща при наличие на фини бръчки и линии, акне, суха кожа, разширени пори, белези от акне, депигментация на кожата.

Времетраенето на процедурата е около 20-30 минути , в зависимост от третираната зона. Процедурата се извършва след почистване и дезинфекция на кожата и поставяне на лидокаинов крем с цел обезболяване . След провеждане на мезотерапия може да се наблюдава зачервяване и лек оток на третираната област , които изчезват до 2-3 дни. Първите часове след терапията е желателно да не се нанасят различни козметични средства и гримове.

В Медико-Дентален център РиноДент се извършва иглена мезотерапия с вакуум (или още наречена хидровакумна мезотерапия). Чрез тази технология се възпрепятства обратния поток на серума и така той не се губи. Друго предимство е възможността за регулиране на дълбочината на инжектиране, дозата на субстанцията, скоростта и силата на засмукване. Най-често прилаганият серум при нас при провеждане на мезотерапия е Dermaheal HSR- революцонна терапия с растежни фактори. Той съдържа олигопептиди и полипептиди, хиалуронова киселина, 13 витамина, 24аминокиселини, 5 минерали, 4 коензими,4 нуклеинови киселини.

Базисен протокол на прилагане:

1-ва фаза : 1 процедура на седмица през 1-я месец 2-ра фаза: 1 процедура на 2 седмици през 2-я месец 3-та фаза: 1 процедура на месец през 3-я месец 4-та фаза: 1 процедура на 2-3 месеца за период до 6 месеца

Интензивен протокол на прилагане:

1-ва фаза: 2 процедури на седмица през 1-я месец 2-ра фаза: 1 процедура на седмица през 2-я месец 3-та фаза : 1 процедура на 2 седмици през 3-я месец 4-та фаза : 1 процедура на 1-2 месеца за период до 6 месеца