Как да предпазим усмивката си от пораженията вследствие на нощното скърцане със зъби (бруксизъм) и стискане на зъби (бруксомания) ? 

В медико-дентален център "РиноДент " залагаме на ефективен метод на лечение чрез назъбна шина,която се изработва индивидуално за всеки пациент по предварително взет дигитален отпечатък с интраорален скенер.

Какво представляват бруксизмът и бруксоманията ?

  • Бруксоманията е парафункция (вреден навик) на стискане на зъбите в статично положение , без движение на долната челюст.
  • Бруксизмът е парафункция , която представлява скърцане на зъбите , под действието на силно напрегнати дъвкателни мускули. Зъбите и зъбните редици са силно притиснати и при плъзгателно движение дъвкателните им повърхности се трият.

Какви са пораженията ?

Пораженията при бруксизъм и бруксомания са главно в зъбите- изтриване на зъбните повърхности , което води до оплаквания от чувствителност в зъбите, а с времето и понижаване на височината на оклузията(захапката). Пациентите се оплакват от напрегнатост, схващане , болка в дъвкателните мускули и долночелюстната става.

Как да се предпазим от пораженията ?

Лечението се провежда с назъбна шина , която се изработва индивидуално за всеки пациент по предварително взет дигитален отпечатък с интраорален скенер . Обикновено шината се носи вечер , по време на сън.

Запазете своя час за преглед при д-р Стефани Стефанова:

🗓️ https://superdoc.bg/lekar/stefani-stefanova

mob.0888 626 892

В дентален кабинет "РиноДент"  вярваме, че красотата е в детайлите .

Вижте как трансформирахме усмивката на наш пациент !

Направихме го чрез корекция във формата на двата горни странични резеца чрез директно композитно възстановяване - бондинг.

За консултация с д-р Стефани Стефанова :

📞0888 626 892

🗓️ https://superdoc.bg/lekar/stefani-stefanova

В дентален кабинет "РиноДент" знаем как да решаваме ефективно проблема с нощното хъркане 

чрез орално устройство Silensor-SL против хъркане 😴💤

Какво представляват оралните устройства Silensor-SL❓

Апаратът против хъркане Silensor-SL се състои от две прозрачни шини -едната за горна челюст , а втората за долна челюст.

Шините са свързани помежду си с шарнирна пластинка , която премества долната челюст в предна позиция, поддържайки въздушните пътища отворени и благоприятства за спокоен сън.

Апаратът позволява движение на долната челюстта , но я предпазва от връщане в първоначалното по-задно положение. Шините са компактни, удобни и не пречат на дишането по време на сън.

Ако страдате от нощно хъркане и търсите ефективно решение на този проблем,

Запишете час за консултация при д-р Стефани Стефанова !

📞 0888 626 892

https://superdoc.bg/lekar/stefani-stefanova

В дентален кабинет "РиноДент" възстановихме усмивката на 11 -годишно дете след фрактура на двата централни резеца чрез директно възстановяване с фотополимер.

🥇Първо посещение: Снемане на отпечатък за изработване на шаблон , по който на следващото посещение се извършва директно композитно възстановяване.

🥈Второ посещение: Въстановяване на формата на двата фрактурирани резеца по шаблона. 

За консултация с д-р Стефани Стефанова :

📞 0888 626 892

https://superdoc.bg/lekar/stefani-stefanova